O nama

Naše poljoprivredno gospodarstvo Lički sokol – adrenalinsko imanje, nalazi se u naselju Kijani, neposredno uz Gračac, u sastavu prostorno najveće Općine u Republici Hrvatskoj- Gračaca, te se nalazi u Zadarskoj županiji.

Gračac pripada južnom dijelu gorske regije- Like, a prva asocijacija na nju je čisti liči zrak, hladna voda i netaknuta priroda. Zbog toga smo se zaljubili u ovo mjesto, te smo njegovim stanovnicima i svima koji žele doći, odlučili ponuditi svoje usluge i gostoprimstvo na našem imanju.

Razlozi zbog kojih ćete htjeti doći kod nas?

Ovdje na razdiobi Like i Dalmacije, upravo našem imanju možete pronaći mir,  pobjeći od gradske vreve, poslovnih obaveza, nagomilanog stresa, a družeći se ovdje sa svojom obitelji, prijateljima ili poslovnim suradnicima- osjetit će samo pozitivan adrenalin.

Naše imanje udaljeno je manje od 60 minuta od Nacionalnog parka Plitvička jezera, Nacionalnog parka Paklenica, Nacionalnog parka Una (BiH) te Nacionalnog parka Krka, a nalazi se tik uz Park prirode Velebit i Cerovačke pećine – najveći sklop pećina u Republici Hrvatskoj. Pored svega, nalazi se 25 minuta od rafting centra na rijeci Zrmanji te 30 minuta od najbliže plaže (Maslenica, Rovanjska).

Stoga, ako Vam je draga kombinacija planine i mora, onda imate razlog više zastati kod nas.

Što naše objedinjeno imanje nudi Vama i svima oko vas?

 • Polu-profesionalni paintball teren „Ličko selo“ rasprostranjen na 2 000m2
 • Mini vojni poligon
 • Streljački prostor sa metama za gađanje za streljačke i streličarske aktivnosti, bacanje sjekira
 • Ljudski stolni nogomet
 • Timske igre (potezanje konopa, skakanje u jutenim vrećama), igra- Veliki mlin bake Anice
 • Balotalište
 • Veliki objekt za druženje i jelo u sklopu kojeg je veliki kameni roštilj
 • Hladnjak za smještaj hrane i pića, svlačionica, toalet
 • Besplatan pristup internetu
 • Mogućnost kupnje prirodnog soka od 100% jabuke i jabučnog octa- vlastita proizvodnja
 • Smještaja kod naših poslovnih partnera (naši vlastiti trenutno su u izradi)
 • Parking unutar samog imanja

Kako ćete pronaći nešto za sebe?

U ponudi imamo nekoliko paketa sa pripadajućim aktivnostima, a na našoj alatnoj traci pod naslovom Grupni paketi, možete pronaći detaljniji opis onoga kojeg smatrate prikladnim za Vas.

Bilo da dolazite sa svojim šefom, kolegama s posla, djecom, tetkom, bakom ili da se radi o ludom ženkom provodu, mi kao domaćini pobrinut ćemo se da Vam ništa ne nedostaje.

Čime se još bavimo kao poljoprivredno gospodarstvo?

Osim spomenutih adrenalinskih i ne-adrenalinskih aktivnosti, bavimo se uzgojem jabuka, šljiva i drenjina. Naše jabuke uzgajamo na području Banije, blizu Petrinje, dok se nasad šljiva i drenjina nalazi u sklopu adrenalinskog imanja.

Također smo kao poljoprivredno gospodarstvo aktivni na nekoliko projekata, od čega je jedan financiran sredstvima Europske Unije, a za više detalja o tome kliknite na Naši projekti.

Trenutačno pripremamo obnovu stare obiteljske kuće, kako bi u bližoj budućnosti našim posjetiteljima mogli ponuditi smještaj na samom imanju, te veliku kušaonicu koja će biti mjesto pravog druženja i kušanja naših sadašnjih proizvoda i onih koji tek dolaze.

Gdje smo

Kombinacija planine i mora čini ovaj centar tako vrijednim s obzirom na činjenicu da je Gračac udaljen manje od 60 minuta od Nacionalnog parka Plitvička jezera, Nacionalnog parka Paklenica, Nacionalnog parka Una (BiH) te Nacionalnog parka Krka, a nalazi se tik uz Park prirode Velebit, te Cerovačke špilje – najveći sklop špilja u Republici Hrvatskoj. Pored svega, nalazi se 25 minuta od rafting centra na rijeci Zrmanji te 30 minuta od najbliže plaže (Maslenica, Rovanjska).

Prikaz Parka prirode velebita

PP Velebit <1 sata

Prikaz slapova u Nacionalnom parku Krka

NP Krka 1 sat

Prikaz mosta na Plitvičkim Jezerima

NP Plitvička jezera 1 sat