Aktivnosti

Paintball

Najpopularnija timska igra koja se izvodi gađanjem kuglicama u boji, a igrati je mogu oba spola i dobni uzrasti od 14 – 60 godina. Cilj igre je zajedničkim djelovanjem svih članova tima eliminirati sve suparničke igrače ili uzeti zastavu ekipe.

Naš poligon «Ličko selo» sastoji se od prirodnih i umjetnih zaklona raspoređenih da potiču što dinamičniju igru, s kapacitetom od 12 igrača istovremeno unutar terena i turnire većih timova i do 50 osoba.

Svi igrači, u kompletu osim  «paintball markera» i istog broja kuglica dobivaju zaštitnu uniformu, masku, rukavice i prsluk.

Obavezno je ponijeti isključivo vlastitu tvrđu sportsku obuću.

Naglašavamo također da je potrebno pažljivo slušati upute animatora koji Vas upoznaje sa igrom i korištenjem opreme, jer su moguće ozljede prilikom skidanja zaštitne maske i ostale opreme, što tijekom igre nije dopušteno te se smatra diskvalifikacijskom greškom.

Streljački i streličarski dueli; Duel sjekirama

U duelima razlikujemo streljačke duele u kojima se gađaju nepokretne mete iz airsoft puške, airsoft pištolja, te zračne puške, dok se u streličarskom duelu meta pokušava pogoditi pomoću luka i strijele.

Ovakve sportske aktivnosti vježbaju ljudsko oko na manje i veće udaljenosti, traže smirenu i preciznu ruku, te predstavljaju neke od najboljih aktivnosti za smanjenje stresa. Kod ovakvog natjecanja rezultat igre je na najviše povezan sa psihologijom, a manje sa fizičkom snagom igrača.

Posljednji, ali ništa manje zanimljiv je duel sjekirama u kojem je također zadatak pogoditi nepokretnu metu, te iako zvuči kao igra za snagatore, uvjeravamo Vas da nije. Ova igra je namjenjena onima koji se u igri više vole osloniti na „tehniku“, a manje na fizičku snagu.

Gore navedeni dueli predviđeni su za natjecanja u timovima, stoga tim s više osvojenih bodova odnosi pobjedu, a isti mogu činiti od 1 – 10 igrača po timu.

U ovim duelima mogu sudjelovati samo osobe starije od 14 godina.

Ljudski stolni nogomet

Ako znate što je stolni nogomet, onda Vam je jasno da je ljudski isto to, samo što su u ulozi „plastičnih figurica“ ovog puta ljudi.

Igra je prije svega jako dinamična jer se odvija na zatvorenom terenu dimenzija 8m×5m, a može sudjelovati najviše 10 ljudi. Cilj igre je da 5 igrača na jednoj strani pokuša zabiti gol protivničkoj ekipi od 5 igrača na drugoj strani. Igra je dodatno zanimljiva jer su ruke igrača „fiksirane“ za drvenu gredu tako da se igrač može kretati samo bočno na uskom prostor.

Igrati mogu igrati i stari i mladi, te oba spola.

Balotalište

Boće, buće, balote- sve je to sinonim za jednu igru. Interesantna mladima, a još više poznata starijim generacijama.

Na našem terenu dimenzija 27m×5m možete zaigrati ovu popularnu mediteransku igru i zabava Vam je zagarantirana.

Igrati se može pojedinačno, u paru, u troje, ali i više osoba. Kod tradiocionalnog balotanja obično se igra u većem timu, primjerice 5 na 5 osoba.

Igra se na način da igrač kotrljajući kamenu balotu po zemlji nastoji što više približiti bulinu (maloj balotici). Ekipe tijekom igre trebaju razraditi posebne taktike nadmudrivanja protivnika, te pronaći način kako će svojom balotom izgurati protivničku te naposlijetku i pobjediti u igri.

Ova simpatična igra ne zahtjeva fizičku snagu i brzinu, a tehnika i kalkuliranje ključ su pobjede. Ozljede su gotovo nemoguće, ali je zato potrebno uvijek biti na oprezu prilikom izbacivanja buće (svoje ili protivničke) jer se tjekom igre može dogoditi da ista odskoči i pogodi onog tko je neoprezan.

No nećemo biti pesimisti jer je ovo igra stvorena za druženje i smijeh.

Igra “Veliki mlin bake Anice”

Ovo je mozgalica koja će zasigurno obradovati sve uzraste.

Igra se pomoću 9 okruglih pločica crne i bijele boje. Svaki igrač ima za zadatak prvo postaviti svoje figurice naizmjence na praznu ploču, te tako probati povezati 3 pločice u nizu formirajući Mlin.

Onaj igrač koji ostvari Mlin, „jede“, odnosno uklanja sa igrače ploče jednu protivnikovu pločicu (samo ne smije biti iz već formiranog protivničkog Mlina).

Tijekom igre, Mlin se može rasformirati pomicanjem jedne od tri pločice na prvo susjedno polje, a onda ga ponovno formirati vraćanjem pločice u sljedećem potezu. Igrač tako opet ostvaruje pravo da može ukloniti jednu protivničku pločicu.

U slučaju da nema raspoloživih protivničkih pločica koje ne čine Mlin, jedinotada može ukloniti bilo koju od onih koje su dio protivničkog Mlina.

Igrač koji prvi uspije ukloniti sedam protivničkih pločica, pobjednik je igre, jer na taj način ostaju još samo 2 pločice raspoložive za igru,a Mlin nije moguće formirati, te tako igra završava.