Razvoj poljoprivrednih gospodarstava i poslovanja – mjera 6.4.1.

NAZIV PROJEKTA

Mjera 6 – Razvoj poljoprivrednih gospodarstava i poslovanja; podmjera 6.4 Ulaganje u stvaranje i razvoj nepoljoprivrednih djelatnosti, operacija 6.4.1 Razvoj nepoljoprivrednih djelatnosti u ruralnim područjima.

NAZIV KORISNIKA

Lički sokol d.o.o.

Logo EU projekta Ministarstvo turizma 2018.

CILJ PROJEKTA

Ulaganje koje je predmet ovog projekta odnosi se na rekonstrukciju postojećeg stambenog objekta u korištenju za potrebe poljoprivrede i turističkih usluga (svlačionica, sanitarnog čvora, ureda i skladišnog prostora za teambuilding aktivnosti i poljoprivredne alate) u novi objekt – kuću za odmor s kušaonicom.

Ulaganje će rezultirati sa razvojem kuće za odmor kapaciteta 9 osoba+2, predviđenog standarda uređenja 4 zvjezdice sa dodatnim sadržajem u vidu vanjskog grijanog bazena, koji je također predmet ulaganja ovog projekta. Objekt će sadržavati 4 spavaće sobe, 3 kupaonice i wc, s predsobljem, dnevnim boravkom, kuhinjom i blagovaonicom, sve na dvije etaže, te vanjskim prostorom objekta za kotao na pelete te grijanje i vanjskom blagavaonicom.

Predmetni smještajni prostor biti će ograđen od donjeg dijela objekta koji će biti otvoren za posjetitelje imanja odnosno – kušaonici – u kojoj će se primarno nuditi vlastiti proizvodi društva Lički sokol d.o.o., ali i proizvodi lokalnih OPG-a iz bliže okolice i područja Like.

Kušaonica će prema prijedlogu primati oko 25 osoba u sjedenju te će imati šank s točionikom i prostor za pripremu osnovnih sadržaja hrane i pića kušaonice, a za tu potrebu dodatno će pružati uslugu doručka za smještajni prostor iznad kušaonice.

Planirana rekonstrukcija i dogradnja objekta trajati će 18 mjeseci zajedno s bazenom i bazenskom tehnikom, nakon čega će uslijediti opremanje objekta te stavljanje u funkciju turizma do kraja projekta.

Kako je cilj projekta razvoj dodatnih usluga u poljoprivrednim gospodarstvima te nova radna mjesta, ovaj projekt direktno će rezultirati u prvoj godini s jednim novim radnim mjestom, i to u području I. skupine razvijenosti, dakle najnerazvijenijeg područja u Republici Hrvatskoj, u kojoj svako radno mjesto znači novi iskorak.

AKTIVNOSTI KOJE ĆE SE PROVESTI TIJEKOM PROJEKTA

Ulaganje u materijalnu imovinu

  • Rekonstrukcija objekta
  • Bazen i bazenska tehnika

Ulaganje u nematerijalnu imovinu:

  • Izrada web stranice

Ukupni trošak projekta je 330.517,97 EUR, a bespovratna sredstva iz EU fondova = 186.386,67 EUR

UKUPNA VRIJEDNOST PROJEKTA: 330.517,97 EUR

BESPOVRATNA SREDSTVA IZ EU FONDOVA: 186.386,67 EUR

OVAJ PROJEKT SUFINANCIRAN JE SREDSTVIMA EUROPSKE UNIJE

Europski poljoprivredni fond za ruralni razvoj

(Podmjera 6.4. »Ulaganja u stvaranje i razvoj nepoljoprivrednih djelatnosti« –
Tip operacije 6.4.1. »Razvoj nepoljoprivrednih djelatnosti u ruralnim područjima«
„Rekonstrukcija stambene zgrade s kušaonicom (kuća za odmor s kušaonicom)“)

PROGRAM RURALNOG RAZVOJA 2014. – 2020.

Udio u sufinanciranom dijelu: 85% EU, 15% RH

Europski poljoprivredni fond za ruralni razvoj: Europa ulaže u ruralna područja